Recomandare de lectură

 

În cursul verii am reușit completarea fondului de carte al bibliotecii Liceului Tehnologic „Joannes Kajoni” cu cărți noi. Cu mare bucurie vă prezint o nouă recomandare de lectură.

La planificarea bugetului pentru acest an am planificat și am cerut o sumă destul de mare, am avut marea surpriză ca această sumă să fie aprobată de consiliul local pentru achiziționarea de cărți pentru bibliotecă. Avem mare nevoie de înnoirea fondului de carte, fiindcă de mai mulți ani nu am primit bani pentru achiziționare de cărți, sau am primit doar o sumă foarte mică. Completarea fondului bibliotecii s-a realizat prin donații, sponsorizări, din bugetul mic al școlii am achiziționat numai manuale de specialitate conform programelor școlare noi (câte un exemplar din fiecare). Au fost ani în care am cumpărat doar 4 cărți, și ani în care niciuna. În anul 2020 am reușit să achiziționăm câteva cărți de literatură contemporană în limba maghiară și în limba română. Anul trecut am câștigat și prin Proiectul CarteTeca cărți de literatură contemporană în limba română. Despre acest proiect am scris într-un articol precedent. În cursul reamenajării bibliotecii am casat multe cărți, care au fost deteriorate moral și fizic.

La alegerea cărților am avut în vedere dorințele elevilor, pe baza unui chestionar în care elevii au completat ce cărți doresc să citească, ce fel de cărți le-ar plăcea să fie în biblioteca școlii. Totodată am avut în vedere și cerințele colegilor. Am pus accent pe achiziționarea cărților de literatură contemporană. La literatura română a trebuit să completez cărțile și cu lecturi obligatorii, fiindcă cele vechi au fost deteriorate fizic, și moral, au fost casate, scoase din fondul bibliotecii. Am cumpărat 72 de cărți în limba maghiară și 37 de cărți în limba română.

Am avut o mare satisfacție și bucurie să constatez că elevilor din clasele a IX-a le place să citească. În cursul lunii septembrie le-am prezentat biblioteca școlii și s-au înscris, deja la prima întâlnire au împrumutat cărți. De atunci mulți s-au întors. Și elevii mai mari se interesează de cărțile noi, și le împrumută. 

Împreună cu direcțiunea școlii am ales și cărți de specialitate, am achiziționat 42 de cărți  de specialitate în economie, marketing, turism, gastronomie, estetică.

Vă prezint câteva dintre cărțile noi, iar pe cei curioși și iubitori de lectură îi invit să viziteze biblioteca școlii.

Kovács Edit, bibliotecar